BNN gaat het cafe in voor Serious Request


Het Glazen Huis is op dit moment in aanbouw. BNN zal de hele week voor kerst in samenwerking met de NOS verslag doen van 3FM Serious Request. Sophie Hilbrand en Sander Lantinga volgen de 3FM-actie voor het Rode Kruis in Leiden op de voet vanuit het Serious Café.

Van 18 tot en met 24 december presenteren Sophie Hilbrand en Sander Lantinga het live tv-programma Serious Request bij BNN/NOS op 3. Sophie Hilbrand ontvangt iedere dag de gast die komt logeren bij de deejays in Het Glazen Huis. Ook ontvangt Sophie bekende Nederlanders die zich hard maken voor de actie.

Sander Lantinga proeft de sfeer op het plein. Ook is hij regelmatig in Het Glazen Huis te vinden. Zaterdag 24 december is tijdens een extra lange uitzending de bevrijding van de deejays Gerard Ekdom, Timur Perlin en Coen Swijnenberg te zien. Dan wordt bekendgemaakt hoeveel geld er voor het goede doel is ingezameld.

Net als in vorige jaren zit de tv-uitzending Serious Request vol filmpjes en reportages van BNN-presentatoren die zich inzetten voor het goede doel. Geraldine Kemper maakt reportages van acties waar Nederland geld inzamelt. Klusjesmannen Sander Lantinga en Rámon Verkoeijen verhuren zichzelf weer aan bedrijven voor het opknappen van klussen in ruil voor geld.

De reportages van Eric Corton zijn ook dagelijks in de uitzending te zien. Hij zag in Ivoorkust met eigen ogen hoe belangrijk het is dat moeders die slachtoffer zijn geworden van geweld hulp krijgen om hun gezin weer op de rit te krijgen. Giel Beelen mag dit jaar niet Het Glazen Huis in, hij mag door het land gaan om geld op te halen. Winfried Baijens presenteert dagelijks het Serious Request Journaal met daarin de hoogtepunten van het afgelopen etmaal.

Gerard Ekdom, Timur Perlin en Coen Swijnenberg
Tijdens 3FM Serious Request worden deejays Gerard Ekdom, Timur Perlin en Coen Swijnenberg een week lang zonder eten opgesloten in Het Glazen Huis in Leiden. Ze maken dag en nacht radio om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflicten. Naast de marathonuitzending op 3FM en de uitzendingen bij BNN op 3 zijn de gebeurtenissen in en rondom Het Glazen Huis 24 uur per dag te volgen op internet. [RadioWereld.NL]