De Christmas Top 50 drie keer op Sk*radio

Het landelijke radiostation zendt net als voorgaande jaren weem De Christmas Top 50 uit. Dit jaar is de lijst maar liefst drie keer te horen in december. De Christmas Top 50 is te horen op 16, 23 en 25 december. Ook deze lijst is samengesteld door de liuisteraars van Sk*radio en het radiostation zelf. Op 1 staat Band Aid met 'Do They Know It’s Christmas?'

Frans van Dun, Music Director van Sk*radio: "Er zijn dit jaar opvallend veel verschuivingen te zien in de kerstlijst. Het aanbod van goede, nieuwe kerstplaten is groot en de luisteraar waardeert dat met een stem.

Artiesten als Coldplay (op 40 met Christmas Lights), Miss Montreal (op 20 met Being Alone At Christmas) en Natasha Bedingfield (op 48 met Shake Up Christmas) staan te trappelen om het stokje over te nemen van oude bekenden als Wham en Mariah Carey. Dat belooft wat voor de komende jaren."

Luisteraars waarderen daarnaast de moderne uitvoeringen van klassieke kerstplaten.

Frans van Dun: "Michael Bublé (maar liefst drie noteringen: 14, 26 en 37) en Trijntje Oosterhuis (op nummer 32) zijn voorbeelden van artiesten die dat heel goed doen. Ze geven legendarische kerstplaten een nieuw fris geluid. Dat nieuwe geluid klinkt ook door in de Christmas Top 50."

De Top 5 ziet er dit jaar als volgt uit:
1. Band Aid ‘Do They Know It’s Christmas?
2. Wham! Last Christmas
3. Chris Rea Driving Home For Christmas
4. Mariah Carey All I Want For Christmas Is You
5. Paul McCartney Wonderful Christmas Time’

Vrijdag (16 december) wordt van 14.00 tot 18.00 uur de complete lijst voor het eerst uitgezonden. Voor liefhebbers is de lijst bovendien nogmaals te horen op 23 december van 10.00 tot 14.00 uur en op eerste kerstdag tussen 14.00 en 17.00 uur. [RadioWereld.NL]