Nederland aan kop internetaansluitingen

Maar liefst 94% van de Nederlanders heeft een internetaansluiting. We lopen hiermee aan kop in de EU. Een kwart van de Europeanen heeft nog nooit internet gebruikt.

De afdeling statistiek van de Europese Unie komt met deze cijfers na de statistieken van 27 EU-landen te hebben bekeken. Het laagst scoort Bulgarije waar slechts 45% van de huishoudens over internet beschikt.

Nederland staat zoals gezegd op de eerste plaats gevolgd door Luxemburg en Zweden op plek 2 met 91% en Denemarken vlak daarachter op plaats 3 met 90%.

Breedband

De meeste breedbandaansluitingen vinden we in Zweden met 86 %. Daarna komt Denemarken met 84 % gevolgd door Nederland en Groot-BrittanniŽ met 83 %. Wat het gebruik van snel breedbandinternet betreft, heeft Nederland wel de koppositie zoals uit een eerder onderzoek blijkt.

Minstens 85% van de Europeanen moet online

De Europese Unie streeft er naar dat zoveel mogelijk 16- tot 74-jarigen toegang hebben tot internet en heeft als doel gesteld dat het aantal mensen dat internet nog nooit gebruikt heeft, daalt tot 15%. Nu varieert het aantal van 5 % in Zweden tot 54 % in Roemenie. Andere Europese landen die op dit gebied achterblijven zijn Bulgarije, Griekenland, Cyprus en Portugal. In Nederland heeft 7% van de bevolking tussen 16 en 74 internet nog nooit gebruikt.