Gerard Ekdom ziet Glazen Huis als 'vloek en zegen'


Het Glazen Huis is voor Gerard Ekdom zowel een vloek als een zegen. "Het is de ultieme manier om je in te zetten voor een goed doel, maar het sloopt je ook", vertelt de 3FM-deejay aan het AD. "Mensen vergeten soms hoe zwaar het is. Je eet niet en je hebt een gebrek aan slaap en bewegingsruimte", schetst de 33-jarige Ekdom

"De emoties gieren door je lichaam. En dan draai je ineens een geweldige plaat op het juiste moment. Of je ziet een meisje van 6 haar zakgeld afstaan. Hoppa, weer een brok in je keel."

Ekdom neemt zondagavond voor de zesde keer zijn intrek in het Glazen Huis, dat dit jaar in Leiden staat. Volgend jaar krijgt hij een jaar vrijaf, omdat hij ook vorig jaar en in 2009 werd opgesloten. De 3FM-deejays zitten maximaal drie jaar op rij in het Glazen Huis.

Naast Ekdom worden ook Coen Swijnenberg en Timur Perlin opgesloten. Perlin zit voor het eerst in het Glazen Huis, Swijnenberg nam vorig jaar en in 2008 deel. "De enige voorbereiding die je kan nemen, is rusten", weet veteraan Ekdom inmiddels. "Zeker nu, want ik ben hartstikke grieperig. Maar geloof me: ik ga dat Glazen Huis in, al bloed ik uit mijn ogen."

Ekdom kreeg eerder deze maand de Gouden RadioRing 2011 voor het radioprogramma Ekstra Weekend van 3FM. Ook kreeg hij als beste deejay van Nederland de Zilveren RadioSter. Daarmee versloeg hij Edwin Evers en Giel Beelen. [RadioWereld.NL/Novum]