Paul de Leeuw wint opnieuw van Winston: 2-2De kijkcijfers van zaterdag 17 december 2011 (SKO)

Pau!l (Ned1, 20:28) Ė De strijd tussen Paul de Leeuw en Winston Gerschtano- witz om de gunst van de kijker, is geŽindigd in gelijkspel. De tv-show Pau!l was zaterdagavond voor de tweede keer sterker dan de vierdelige spelshow Letís Get Married van Gerschtanowitz. Waar De Leeuw een publiek van 1.239.000 kijkers (madl: 19.0%) wist te boeien op Nederland 1, trok Gerschtanowitz op RTL 4 een magere 1,028 miljoen kijkers. Daarmee moest hij zelfs de film Up op SBS 6 voor laten gaan.

De cijfers van Letís Get Married, dat afsloot met een laagterecord, vallen tegen. Waar RTL 4 met Ik Hou Van Holland een 100 procent-score behaalde als het ging om het verslaan van de concurrentie, moet ze bij Letís Get Married genoegen nemen met een 50 procent-score.

Gemiddeld keken er ruim 1,2 miljoen mensen naar de vier afleveringen van Letís Get Married, met als hoogtepunt 1,6 miljoen voor de premiŤre. De weken daarvoor keken op hetzelfde tijdstip steevast ruim 2,5 miljoen mensen naar Ik Hou Van Holland.

Volgende week wordt het iets moeilijker voor De Leeuw om te winnen van RTL 4. Dan staat de jaarlijks goed bekeken kerstspecial van All You Need Is Love op het menu.

Up (SBS6, 19:59) Ė SBS 6 kiest op de zwaarbevochten zaterdagavond voor de makkelijke weg. De derde zender van het land brengt familiefilms op deze weekenddag, en met succes. Met de film Up uit 2009 kwam het station zaterdag zelfs boven de grens van ťťn miljoen kijkers uit: 1.040.000 kijkers (madl: 16.1%). De animatiefilm bezet de tiende plek in de dagelijkse kijkcijfer top 15 en kwam daarmee uit boven de grote zaterdagshow Letís Get Married, dat op de elfde plek bleef hangen.

RTL 7 Darts (RTL7, 19:59) Ė Het WK Darts 2012 is sinds afgelopen donderdag live te volgen op RTL 7. Tot en met maandag 2 januari komen in het Londense Alexandra Palace, waar komende zomer tijdens de Olympische Spelen het Holland Heineken Huis zit, de grote dartstoppers in actie. De 72 beste spelers uit de hele wereld treden hierbij aan, waaronder de Nederlanders Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompť, Michael van Gerwen en Roland Scholten. Het liveverslag van zaterdag trok 213.000 kijkers (madl: 3.9%).