Vanavond start 3FM Serious Request: 101 TV bij tv-aanbieders in basispakketVanavond worden 3FM DJs Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin voor 8 dagen in het Glazen Huis in Leiden opgesloten. Hun verrichtingen zijn dag en nacht via het digitaal themakanaal 101 TV te volgen.

Speciaal voor deze 3FM Serious Request actie geven vrijwel alle tv-aanbieders in Nederland 101 TV tijdelijk in het basispakket door. Voor de eerste keer dit jaar wordt 101 TV ook via het digitale ether uitzendplatform Digitenne doorgegeven. Daar neemt de zender de plaats in van het demokanaal dat KPN voor haar uitgebreidere tv-product Interactieve TV heeft ingeruimd. De afgelopen maanden werd dit kanaal overigens voor de doorgifte van RTV Drenthe gebruikt. Via KPN Interactieve TV is 101 TV op het etalagekanaal te bekijken.

CanalDigitaal geeft 101 TV tijdelijk door op het kanaalslot waarop Consumenten 24 normaal te ontvangen is. Bij CanalDigitaal dient men wel over ASTRA3-satellietontvangst, een HD-satellietontvanger en een oranjekleurige smartcard te beschikken om naar 101 TV en dus de 3FM Serious Request actie te kunnen kijken. Alle tv-aanbieders die op het Reggefiber glasvezelnetwerk actief zijn en bij dienstenaanbieder Glashart Media het tv-signaal geven 101 TV ook tijdelijk in het basispakket door.

Bij Ziggo, UPC en Caiway is 101 TV gedurende de 3FM Serious Request actie op het evenementenkanaal voor iedere digitale kijker beschikbaar. UPC zet bij alle tv-uitzendingen die op de Nederlandse televisie dus ook de uitzendingen op Nederland 1 en Nederland 3 ook de interactieve rode knop in. Hiermee kan de digitale UPC-abonnee vanuit de stoel via de afstandsbediening een donatie aan deze actie overmaken. Ook kan men via de rode knop direct een verzoekplaat aanvragen. Naast de grote tv-aanbieders plaatsen ook de kleinere spelers op de Nederlandse tv-markt. Zo is bijvoorbeeld bij Stichting Kabel Veendam (SKV) 101 TV ook voor iedere digitale kijker beschikbaar.

Tot 24 december blijven de 3FM DJs in het Glazen Huis om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar maakt men zich sterk voor een Rode Kruis project waarbij moeders die te lijden hebben van oorlog en conflict worden opgevangen. De start van 3FM Serious Request is vanavond via Nederland 3 en 101 TV vanaf 19.50 uur te volgen. Om 20.00 uur worden de drie DJs door Snow Patrol zanger Gary Lightbody in het Glazen Huis opgesloten. De uitzendingen op Nederland 1 en Nederland 3 worden op de HD-kanalen in native HD uitgezonden. De uitzendtijden van de 3FM Serious Request uitzendingen op deze twee landelijke tv-kanalen zijn hier te vinden.
Dit zijn de kanaalnummers waar u 101 TV bij de grotere tv-aanbieders in Nederland kan ontvangen: Ziggo kanaal 13. Delta kanaal 39, UPC kanalen 14 en 117, Caiway kanalen 19 en 101, KPN Interactieve TV - kanalen 20 en 314, Glashart Media kanaal 16, CanalDigitaal kanalen 54 (HD-zenderlijst) en 55 (SD-zenderlijst).