Politiek jaaroverzicht 22 dec bij NOS


En jaar premier Rutte, de aangekondigde bezuinigingen en de protesten daartegen en de moeizame gedoogconstructie van het huidige kabinet. Deze thema's komen onder andere aan bod in het politieke jaaroverzicht 2011 dat de NOS dit jaar voor het eerst uitzendt. Het politiek jaaroverzicht is donderdag 22 december te zien van 20.25 tot 21.00 uur op Ned 2.

Presentator Rob Trip leidt de kijker vanaf het Haagse Binnenhof door het politieke jaar 2011 aan de hand van beelden. Politiek verslaggever Dominique van der Heyde zorgt voor de duiding.

Als er n politicus dit jaar prominent in beeld was, is het wel premier Mark Rutte. Zondag 18 december werd hij nog voor de tweede maal op rij verkozen als Politicus van het Jaar. 2011 was het eerste volle regeerjaar voor het kabinet Rutte, dat steunt op een minderheidsheidscoalitie van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. In het jaaroverzicht zien we een drukbezette premier die in de loop van het jaar de aanpak van de binnenlandse problemen steeds meer moet verleggen naar het bestrijden van de Eurocrisis.

De bezuinigingen en de protesten komen ook voorbij in het jaaroverzicht. Het jaaroverzicht zoomt ook in op de soms moeizame relatie van de regeringspartijen VVD en CDA met gedoogpartner PVV. [RadioWereld.NL]