Kerstplaat 2011 'Driving home for Christmas'


Voor het eerst in tien jaar is Driving home for Christmas van Chris Rea de populairste kerstplaat. Dat blijkt uit de jaarlijkse hitlijst Winterse 50 die voor de tiende keer is verschenen. Chris Rea zorgt ervoor dat Wham niet langer de populairste kersthit in handen heeft. Last Christmas was de eeuwige nummer 1, maar George Michael moet nu genoegen nemen met de tweede plaats.

Luisteraars van ruim 150 omroepen in Nederland en België hebben gestemd op hun favoriete kersthits via de website Winterse50.nl. De lijst is deze week bij veel radiostations te horen.

"Chris Rea heeft echt met een neuslengte verschil gewonnen", zegt initiatiefnemer Martijn de Lange van de Winterse 50. “Het verschil is maar een paar honderd stemmen."

Martijn de Lange: "Er komen elk jaar zoveel stemmen binnen voor Wham dat die plaat vrijwel automatisch op nummer 1 staat in de Winterse 50. Je kunt het vergelijken met de Bohemian Rhapsody van Queen, die plaat verwacht iedereen ook bovenaan de Top 2000 van Radio 2. Het is dan zeer verrassend als het eens een andere plaat is die de koppositie overpakt.” [RadioWereld.NL]