Google zit Microsoft op de hielen

Google zit Microsoft op de hielen wat betreft beurswaarde. Google liet een stijging noteren en staat nu op 200 miljard dollar, 'slechts' 15 miljard achter Microsoft.

De waarde van Google groeit sterk terwijl die van Microsoft geleidelijk daalt. Toch blijft Microsoft nog wel steeds boven de 200 miljard dollar, alleen in 2009 dook het even onder deze grens. Google timmert nu natuurlijk behoorlijk aan de weg met Android maar wellicht dat Microsoft terug kan slaan met Windows Phone 7 op de Nokia's en Windows 8 in 2012.

Niet meer de grootste

Momenteel voelt Microsoft in ieder geval de hete adem van Google in de nek en moest het eerder ook al Apple voor laten gaan met een beurswaarde van maar liefst 353 miljard dollar. Apple zit volgens analisten met dit enorme bedrag ook wel aan de top en het is natuurlijk afwachten hoe het nu zonder Steve Jobs verder gaat. IBM doet ook goede zaken en is met 221 miljard dollar sinds vijftien jaar weer groter dan Microsoft.

Facebook

De geruchten gaan dat Facebook volgend jaar naar de beurs gaat maar de waarde wordt geschat op 100 miljard dollar zodat de sociale netwerksite van Mark Zuckerberg nog niet in de buurt komt van Microsoft.

[Via: ZDnet]