Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 49

Thread: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

  1. #11
    New Member
    Join Date
    26-09-2005
    Posts
    7
    Uploads
    0

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Transmetimet HD kane filluar mbasi e kam pare vet tek dyqani zyrtar ne qender ne Tirane.
    SI do qe te jete frekuenca, duhet patjeter te jete midis 54000 HZ dhe 860000 HZ. Edhe nese ka modulim tjeter, TV im Sony bravia HD duhet ti listoje ne listen e kanaleve mbas eshte televizor i blere para 1 jave, pra model i fundit.

  2. #12
    Super Moderator fushkrujs's Avatar
    Join Date
    19-06-2009
    Posts
    2,585
    Uploads
    1,070

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Quote Originally Posted by erjon View Post
    Transmetimet HD kane filluar mbasi e kam pare vet tek dyqani zyrtar ne qender ne Tirane.
    SI do qe te jete frekuenca, duhet patjeter te jete midis 54000 HZ dhe 860000 HZ. Edhe nese ka modulim tjeter, TV im Sony bravia HD duhet ti listoje ne listen e kanaleve mbas eshte televizor i blere para 1 jave, pra model i fundit.
    kjo me beri pak habi,
    ndoshta paketa HD shikohet vetem ne Tirane,
    nje zitat nga faqia zyrtare e Digitalbit:
    PLATFORMA TOKĖSORE
    Paketa DIGITALB HD(Vetėm nė Tiranė)
    nuk e di se sa eshte e vertet dhe nuk mundem ta konfirmoj,
    shpresoj se dikush e konfirmon kete.

  3. #13
    Moderator Mr-Bledi's Avatar
    Join Date
    20-04-2011
    Location
    .bat
    Posts
    959
    Uploads
    11

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Quote Originally Posted by fushkrujs View Post
    kjo me beri pak habi,
    ndoshta paketa HD shikohet vetem ne Tirane,
    nje zitat nga faqia zyrtare e Digitalbit:

    nuk e di se sa eshte e vertet dhe nuk mundem ta konfirmoj,
    shpresoj se dikush e konfirmon kete.
    e jep edhe ne publicitet kete, qe e thekson vetem ne TR!
    per momentin!

  4. #14
    Contributing Member search37's Avatar
    Join Date
    23-09-2010
    Location
    Tirane, Shqiperi
    Posts
    820
    Uploads
    64

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Ok une per veten time e gjeta arsyen pse nuk listohen kanalet HD tokesore te Digitalb, ne Digital Tokesor tim te integruar ne Sony Bravia, sepse ai suporton DVB-C, dhe DVB-T, por Digitalb transmeton keto kanale ne DVB-T2, eshte teknlogjia e re qe Suporton HD ne transmetime tokesore, une kur bleva TV te Euronics shkruante ne leter qe tokesori suporton HD, dhe mu tha dhe me goje, mbasi une e pyeta ne menyre specifike per kete, dhe LEGENI qe punonte atje me tha po i suporton, por duke qene se, ne kete vend se merr vesh i PARI TE DYTIN, ja ku jemi, pra kontrolloni TV tuaja nese kane DVB-T2 ne tokesor, une kete e gjeta ne Wikipedia mbas nje kerkimi te gjate, OH LA LA.

  5. #15

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Nuk besoj qe SD te transmetohet ne dvb-t dhe hd ne dvb-t2.
    Ka standarte dhe nuk besoj qe mund te ndryshohen sipas qejfit.
    Megjithate cfare nuk ndodh ketu.
    Une jam i mendimit qe thjesht nuk dime frekuencen

  6. #16
    Contributing Member search37's Avatar
    Join Date
    23-09-2010
    Location
    Tirane, Shqiperi
    Posts
    820
    Uploads
    64

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Quote Originally Posted by albsky View Post
    Nuk besoj qe SD te transmetohet ne dvb-t dhe hd ne dvb-t2.
    Ka standarte dhe nuk besoj qe mund te ndryshohen sipas qejfit.
    Megjithate cfare nuk ndodh ketu.
    Une jam i mendimit qe thjesht nuk dime frekuencen
    O mik kanalet HD nuk mund te transmetohen ne DVB-T, ata transmetohen vetem ne DVB-T2, lexo pak me shume ne Google, kjo eshte 100% e sigurt, dhe Digitalbi tokesor HD jane ne DVB-T2, keshtu qe nqs dekoderi yt ne TV nuk e ka DVB-T2 nuk i kap, dhe nuk mendoj se shume TV me dekodera te integruar kane DVB-T2, ndoshta keta te fundit fare teknologjia LED mund ta kene, sa per frekuencen kur ti ben kerkim automatik ne digital ai i kerkon te gjitha frekuencat.

  7. #17

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Ku thuhet qe transmetojne ne DVB-T2?
    Une nuk gjeta ndonje reference.

  8. #18

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Sa per DVB-T2, nuk ka lidhje fare teknologjia e TV, LED, PLASMA, apo LCD.
    Varet vetem ku shitet. Nese shitet ne Britani, ka DVB-T2 te integruar, dhe meqe per ne nuk prodhon njeri, ose duhet te blesh model britanik, ose dekoderin e DGA.
    Sa per kerkimin automatik, ai perfshin vetem nje liste te paracaktuar frekuencash.
    Per te kapur te gjitha frekuencat te duhet nje tuner qe suporton "blind scan" dhe qe nuk besoj se e ka ndonje nga paisjet qe ke ne dispozicion.

  9. #19
    New Member
    Join Date
    26-09-2005
    Posts
    7
    Uploads
    0

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Sapo isha nje dyqan i DGA dhe pashe modeli qe shitej ishte Opentel DVB odt 2000 h. Po e kerkoj kete model ne internet por nuk po gjej gje. Dhe dekoderi nuk lexonte DVB-T2. E vetmja pergjigje qe japin tek dyqani, thone qe kanalet mund ti gjej vetem ky dekoder, jo televizionet e tjere, mbasi DGA hd nuk transmetohet ne banden UHF. Nuk po kuptoj gje ne kete mes.

  10. #20
    Contributing Member search37's Avatar
    Join Date
    23-09-2010
    Location
    Tirane, Shqiperi
    Posts
    820
    Uploads
    64

    Re: kisha nje pyetie per digitalbin tokesor, oferta e re dg ne HD me kanalet e rinj

    Ata qe punojne tek Digitalbi nuk marren vesh jane NULL, se dhe une kam qene atje, problemi qendron se kanalet HD ne tokesor transmentohen vetem ne DVB-T2, DVB-T nuk suporton Mpeg 4, ketu qendron problemi, aparati mund mos te shkruaje DVB-T2, por suporton HD pra Mpeg 4, kjo eshte e gjitha.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 21-11-2010, 20:47:43
  2. Question Karte TV per sinjal dixhital coax tokesor
    By mr.ilirdanaj in forum Albanian / Shqip
    Replies: 2
    Last Post: 20-11-2010, 12:21:10
  3. pyetie
    By interisti_12 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 11
    Last Post: 14-10-2009, 14:05:26
  4. ndime per digitalb tokesor
    By nesti111 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 10
    Last Post: 27-05-2009, 08:27:50
  5. New digitalb tokesor + shijak + vizion+(ASC)
    By sakoal in forum Albanian / Shqip
    Replies: 5
    Last Post: 29-07-2008, 17:26:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •