BNN komt op 101 TV met talentenjacht voor rappers


Nederland krijgt er weer een talentenjacht bij. 101 TV van de publieke omroep BNN komt met The Next MC, waarin wordt gezocht naar de beste rapper. Dit is opmerkelijk aangezien het digitale kanaal veel minder kijkers heeft dan op Ned3. Raptalent kan zich aanmelden via de website van het digitale themakanaal, zo meldt BNN.

Rotjoch, die op 101 TV het hiphopprogramma 101 Barz presenteert, beoordeelt met een vakkundige jury de rappers op hun kwaliteiten. "Sinds ik met 101 Barz ben begonnen word ik doodgegooid met berichten van mensen die zeggen dat ze kunnen rappen", zegt hij. "Nu is het tijd om te laten zien of je echte skills hebt, want ik ben op zoek naar The Next MC."

De winnaar van de talentenjacht mag onder meer twee nummers opnemen en er één daarvan uitbrengen, plus een professionele videoclip. Wanneer The Next MC wordt uitgezonden is nog onbekend.

RTL 5
Een ander programma over Nederlandse hiphoppers was eerder dit jaar te zien op RTL 5. In Holland in Da Hood reisde een groep wannabe-rappers af naar de Verenigde Staten om geschoold te worden in de hiphopmuziek. Het programma was een onverwacht kijkcijfersucces. [Novum/RadioWereld.NL]