Kannibalenstunt BNN wekt walging


Internationaal is met afschuw gereageerd op het nieuws dat twee BNN-presentatoren elkaars vlees eten in het nieuwe tv-programma Proefkonijnen. Volgens de Britse krant The Daily Mail getuigt het experiment 'van de slechts denkbare smaak'. De Amerikaanse nieuwszender ABC noemt het een 'misselijkmakend verhaal van twee publiciteitsgeile presentatoren'.

Presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storms van de jongerenzender willen in het wetenschappelijke programma Proefkonijnen antwoord op de vraag: Hoe smaakt mensenvlees?

Bij beide presentatoren heeft een chirurg een stukje uit hun zij en bil verwijderd. In de tweede aflevering van het programma wordt dat bereid en krijgen ze elkaars vlees voorgezet.

BNN veroorzaakte eerder al ophef met Spuiten en Slikken, een tv-programma over seks en drugs, en De Grote Donorshow. In dat tv-programma zou een ongeneeslijk zieke vrouw uit drie nierpatienten een kandidaat moeten kiezen om haar gezonde nier aan af te staan. De show bleek uiteindelijk een geacteerde stunt, met de bedoeling aandacht te vragen het afstaan van donororganen. [RNW/RadioWereld.NL]