Sol Wortelboer nieuwe presentator Peking Express


Sol Wortelboer presenteert de nieuwe reeks van Peking Express, die dit voorjaar wordt uitgezonden. Dat maakte Net 5, dat het realityprogramma uitzendt, woensdag bekend. Wortelboer neemt de presentatie over van Art Rooijakkers, die eerder dit jaar overstapte naar de Avro.

Voor Peking Express liften zeven Nederlandse duo's zo snel mogelijk door verre landen. Net 5 laat nog niet los waar de opnamen, die in januari van start gaan, plaatsvinden. "Dan zouden de kandidaten zich voor kunnen bereiden." Op internet wordt gesuggereerd dat de route van Zuid-Korea via de Filipijnen naar AustraliŽ loopt.

In de nieuwe reeks zijn voor het eerst geen Vlamingen te zien. Het programma, dat in 2004 voor het eerst te zien was, was een coproductie tussen Net 5 en VT 4. De Vlaamse zender is niet meer betrokken bij het nieuwe seizoen.

Wortelboer, die het geflopte The Next Hair Guru presenteert, is blij met de nieuwe klus. "Het is toch wel het programma waar elke presentator stiekem van droomt. Peking Express wordt een heerlijk maar vooral heel spannend avontuur waar ik heel veel zin in heb." [Novum/RadioWereld.NL]