Staking VRT plaatst Studio Brussel Music For Life in de schijnwerpers

In Nederland heet het de actie 3FM Serious Request actie. In Belgi voert de radiozender Studio Brussel een soortgelijke actie inclusief het Glazen Huis waarin de DJs vertoeven onder de naam Music For Life.

Het is overigens de laatste keer dat Studio Brussel de Music For Life actie in deze vorm voert. Wat er volgend jaar in de laatste maanden van het jaar op Studio Brussel gaat gebeuren is nog niet bekend. De laatste editie van Music For Life wordt onverwacht in groot in de schijnwerpers gezet.

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft zich namelijk bij de nationale staking in Belgi aangesloten. De vakbonden staken morgen tegen de pensioenplannen van de federale regering. Als gevolg hiervan ligt het dagelijkse leven in het land naar verwachting voor een groot deel stil.

Op televisie wordt vanavond vanaf 21.00 uur al gestaakt. De programmering op beide Vlaamse publieke netten En en Canvas/Ketnet wordt vanaf dat moment tot en met morgenavond 19.00 uur geschrapt. Alleen een enkele uitzending van het VRT-nieuws is nog te zien. Beide tv-kanalen gaan niet op zwart. Op beide zenders is tijdens de actie namelijk Music For Live te volgen