Radiorentree Wennemars bij 'Langs de Lijn'Erben Wennemars maakt bij de EK allround, dat van 6 tot en met 8 januari 2012 plaatsvindt in Boedapest, zijn rentree als co-commentator voor het radioprogramma 'Langs de Lijn' bij de muziek- en nieuwszender Radio 1. De voormalig wereldkampioen sprint was tijdens de Olympische Spelen in Vancouver ook in deze rol actief voor de NOS.

Bij de wereldkampioenschappen allround in Moskou (18-19 februari) en het WK afstanden in Heerenveen (22-25 maart) zit hij opnieuw naast Sebastiaan Timmerman, de vaste schaatscommentator van Langs de Lijn.

Verder is de 36-jarige Wennemars tijdens het WK sprint en het WK afstanden als analist te zien bij NOS Studio Sport. Bij het laatste toernooi, dat van 22 tot en met 25 maart plaatsvindt in Heerenveen, zijn ook Anni Postma-Friesinger en Rintje Ritsma als analist op tv te zien.

Het EK Allround is alle dagen live te volgen bij de NOS via radio en televisie. De presentatie van de televisie-uitzendingen is in Boedapest in handen van Mart Smeets. Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman geven commentaar bij de wedstrijdbeelden. [RadioWereld.NL]