Luistercijfers periode oktober / november


Onderzoeksbureau Intomart GfK heeft vandaag (22 december 2011) de meest recente luistercijfers gepubliceerd over de periode oktober / november 2011. De rapportage is gebaseerd op een landelijke representatieve steekproef van 9.292 respondenten. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 3 uur en 20 minuten, dat is weer 6 minuten langer dan in de vorige periode.

Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 12.2%, dit was 12.2%. 3FM staat nu op een tweede plek met 9.6%, dit was afgelopen maand 9.8%. Op de derde plaats staat weer Radio 2 met 9.3%, dit was in de vorige periode ook 9.1%.Stijgers: Radio 2, Q-music, Radio Veronica, Radio 5, Radio 4, Classic FM, Overige zenders.
Dalers: ORN Radio, 3FM, Radio 1, E Power Radio, 100%NL, Radio 10 Gold, BNR Nieuwsradio.
Gelijk: Radio 538, Sk*radio, Slam FM, Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, Radio 6 soul en jazz.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De landelijke cijfers van de vorige periode staan hier. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op donderdag 2 februari 2012 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van RAB.

Zendmasten
Zoals bekend is een aantal radiostations getroffen door de branden van 15 juli 2011 in de zendmasten van Smilde en Lopik. Het FM-bereik in noord Nederland is na het instorten van de zendmast in Smilde gedeeltelijk hersteld, na de ingebruikname van een noodmast in Assen op 22 juli en aanvullende zenders op alternatieve opstelpunten. De getroffen radiostations zijn in noord Nederland opnieuw te ontvangen, zij het minder krachtig.

Het FM-bereik in midden Nederland is ook nog steeds verstoord. Het is mogelijk dat de luistercijfers zijn beļnvloed door deze incidenten. Lees meer in het Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde. [RadioWereld.NL]