Firefox 9 for Android is uit

Na het uitbrengen van Firefox 9 voor de desktop, komt Mozilla nu met een versie voor Android tablets en smartphones. Mozilla heeft de interface onder handen genomen zodat het er beter uit ziet op tablets en er makkelijker mee te werken is. De browser is op de SD-kaart te installeren en neemt dan maar 128KB in beslag.

Met de Firefox Sync optie in de nieuwe ‘Awesome Screen’ kun je eenvoudig je instellingen zoals browser-geschiedenis, tabs, bookmarks en wachtwoorden synchroniseren met je desktop zodat je zo verder kan op je Android-tablet en smartphone.

Magazine-look

Mozilla geeft aan dat het meer voor een soort magazine-look gaat met de nieuwe Firefox 9 for Android. Met de Action Bar in Firefox kan snel worden genavigeerd want het bevat de back-, forward- en bookmark-knoppen. One-touch bookmarks maakt het ook mogelijk om een icoontje toe te voegen aan je Android home scherm, voor je favoriete websites en apps.

Nu te downloaden

Klinkt allemaal goed maar de gebruikers op de Android Market lijken nog niet overtuigd te zijn getuige de reacties van internationale gebruikers die het traag vinden. Probeer het zelf door Firfox 9 for Android hier te downloaden. Mocht je Firefox 9 voor de desktop gemist hebben, lees dan ons bericht van gisteren.[Via: Toms Guide]