100 euro verdienen? Bel je provider!De nieuwe wet dat abonnees van tv-aanbieders na de eerste contractperiode per maand kunnen opzeggen, leidt ertoe dat tv-aanbieders in Nederland met kortingen strooien om klanten langer aan zich te binden.

Wanneer een klant het abonnement opzegt, benadert de tv-aanbieder deze klant na de opzegging van het abonnement direct om hem met kortingen en/of gratis nieuwe apparatuur over te halen om toch maar klant te blijven. Door het geven van kortingen is de tv-aanbieder wel verzekert dat deze klant voor langere tijd aan het bedrijf verbonden blijft, want in al deze gevallen dient men wel weer een nieuwe overeenkomst met de tv-aanbieder van minimaal één jaar aan te gaan. En dat is bij de op dit moment dynamische tv-markt in Nederland voor tv-aanbieders belangrijk.

Kortingen bij een nieuw jaarabonnement kunnen in sommige gevallen – wanneer men bij één aanbieders een groot en dus duur dienstenpakket afneemt – oplopen tot meer dan 150 euro per jaar. Kortingen van 10 tot 15 euro zijn bij de grotere tv-aanbieders in Nederland bij afname van een triple play aanbod – dat bestaat naast televisie ook uit internet en telefonie – geen uitzondering. Wie al langer bij dezelfde tv-aanbieder televisie, telefonie en internet afneemt en dit niet via een triple play abonnement – ook wel Alles-In-1 genoemd – doet, doet er goed aan om eens contact met de aanbieder op te nemen. Het overzetten van losse abonnementen naar een triple play of Alles-In-1 abonnement kan jaarlijks ook vele euro’s schelen. In deze gevallen gaat men vrijwel altijd een nieuw abonnement voor een bepaalde tijd aan. In deze periode kan men dan niet maandelijks opzeggen.

Verder is het bij uitbreiding van het bestaande abonnement goed aan te raden om vooraf goed naar de voorwaarden van de uitbreiding te vragen. Sommige aanbieders stellen namelijk dat het afnemen van een extra (premium) zenderpakket een verandering/aanpassing van het lopende abonnement is en dat hierdoor een nieuwe vaste contractperiode van één jaar wordt aangegaan. In deze periode kan men dus niet maandelijks het abonnement opzeggen.