The Voice of Holland blijft onder drie miljoen kijkers


De kijkcijfers van vrijdag 23 december 2011 (SKO)

The Voice (RTL4, 20:37) – De laatste aflevering van The Voice of Holland in 2011 trok vrijdagavond een publiek van 2.851.000 kijkers (madl: 38.8%) naar RTL 4. Daarmee scoort de talentenjacht voor de tweede week op rij minder dan drie miljoen kijkers. The Voice dook vorige week voor het eerst onder die kijkersgrens, toen er bijna 2,8 miljoen kijkers inschakelden. Desondanks zijn de cijfers nog altijd torenhoog en is de talentenjacht de onbetwiste winnaar op de vrijdagavond.

De uitslag van The Voice was veelbesproken. Na De TV Kantine (2 miljoen kijkers), zagen 2,1 miljoen mensen in The Voice of Holland: The results hoe favoriet Guy Barzily uit de strijd werd gezet door coach Roel van Velzen. Coach Marco Borsato koos ervoor om Marieke Dollekamp te laten gaan.

Kerstfeest op de Dam (EO, Ned1, 21:30) – Recht tegenover het kijkcijfergeweld van The Voice of Holland deed Nederland 1 het heel aardig met de tv-registratie van EO’s Kerstfeest op de Dam. Er keken 942.000 kijkers (madl: 12.9%), goed voor een veertiende plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 15. Tijdens dit feest in Amsterdam brachten Frans Bauer, Karin Bloemen, Syb van der Ploeg en Linda Wagenmakers het kerstverhaal muzikaal tot leven. Het eeuwenoude verhaal werd tussen de liederen door verteld door rasechte Amsterdammers.

De TV Kantine (RTL4, 22:32) – Niemand minder dan Britt Dekker maakte vrijdag haar opwachting met een gastrol in De TV Kantine. De realityster van RTL wordt al elke week gepersifleerd door Carlo Boszhard, waarbij Irene Moors in de huid kruipt van haar maatje Ymke Wieringa, maar nu was ook de ‘echte’ versie van de partij. Ze speelde mee in een persiflage op de serie Are You Being Served. De TV Kantine trok 1.992.000 kijkers (madl: 29.9%).