André Kuipers lanceert Top 2000 vanuit ruimteAndré Kuipers heeft de buitenaardse opening van de Top 2000 verricht. De ruimtevaarder gaf zondagmiddag op Radio 2 het startsein van de jaarlijkse lijst met grootste hits aller tijden vanuit het internationale ruimtestation ISS. Het eerste nummer dat gedraaid werd was Torn, van Natalie Imbruglia.

De Top 2000, die is samengesteld door luisteraars enRadio 2 zelf, wordt traditioneel uitgezonden van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond. Omdat Kuipers de lijst vanuit de ruimte niet kan beluisteren, kreeg hij van tevoren de hele editie mee op een geheugenstick. De astronaut werd op 21 december gelanceerd in Kazachstan en verblijft een klein halfjaar in de ruimte.

De nummer 1 van bijna alle voorgaande edities, Bohemian Rhapsody van Queen, voert de lijst dit jaar weer aan. Vorig jaar stond Hotel California van The Eagles op een. dit jaar zakt het nummer een plaatsje. Child In Time van Deep Purple neemt de derde plaats in.

Adele heeft met Someone Like You de hoogste nieuwe binnenkomer ooit op haar naam staan. Het nummer van de Britse zangeres staat zesde. Vorig jaar wist de Top 2000 via radio, televisie en internet elf miljoen kijkers en luisteraars te trekken. 90[]Novum/RadioWereld.NL]