'Uit de Kast' terug op Nederland 3

Hoe vertel je dat je homo bent? Arie Boomsma presenteert vanaf vanaf maandag 27 december om 21.20 uur op Nederland 3 'KRO’s 'Uit de Kast'. De nieuwe serie verlegt de grenzen met nieuwe, zeer persoonlijke, verhalen. In zes afleveringen volgt Arie Boomsma jongeren, die het moeilijk vinden om openlijk voor hun homoseksualiteit uit te komen.

De nieuwe serie van KRO’s Uit de Kast begint met het aangrijpende verhaal van Corné, een jongen van 21 jaar, die is opgegroeid in een streng gereformeerd gezin. Hij durft niemand te vertellen dat hij al zijn hele leven op jongens valt. Zelfs niet aan zijn broers en zusje, waarmee hij een hele sterke band heeft.

Arie Boomsma volgt in de nieuwe serie 'Uit de Kast' Niek ook een middelbare scholier van 15 jaar, die eindelijk zijn klasgenootjes wil vertellen dat hij op jongens valt. Ook zien we Daan van 19 jaar, die de stapt neemt om zijn voetbalteam te vertellen dat hij homo is. En dat terwijl de voetbalwereld bekend staat als een wereld van macho’s, waar vaak geen plek is voor homoseksualiteit.

Vanaf 27 december (21.20 uur, Ned 3) is te zien hoe deze dappere jongeren aan hun omgeving vertellen dat ze homo of lesbo zijn. [RadioWereld.NL]