Irene Moors wil nieuw soloprogramma


Irene Moors hoopt vurig dat ze weer eens een soloprogramma krijgt van haar werkgever RTL 4. Dat vertelt de tv-coryfee in Televizier. De laatste keer dat Moors een eigen programmaserie had was in 2005: Er Is Zoveel Meer met het veelbesproken medium Robbert van den Broeke. “Ik vind wel dat het nu weer tijd is voor een nieuw, fris programma dat ik zelf ga doen, waarop ik me helemaal kan storten. Ja, zonder Carlo. Al blijven we natuurlijk ook heel veel samen ondernemen“, zegt ze.

Moors zou afgelopen jaar het programma Wie is mijn Vader gaan presenteren, waarin donorkinderen via een speciale databank van RTL op zoek konden gaan naar hun donorvader. De databank bleef te leeg en de tv-show werd geschrapt. “Ik was natuurlijk heel erg teleurgesteld. We hebben er hard aan getrokken om voldoende mensen in die databank met donoren te krijgen, maar dat is dus niet gelukt. Het was echt een prachtig project.”

Het maakt haar ook onzeker. “Ik baal er ook van, omdat je dan het stempel krijgt: als Irene iets alleen presenteert, komt het niet goed. Dat maak ik mezelf dan wijs, ja. Terwijl er in het verleden natuurlijk genoeg soloprojecten zijn geslaagd.”

De samenwerking met Carlo Boszhard bevalt haar nog altijd goed. “Dat is toch het allerleukste en vaak succesvol. Dat geeft zekerheid en daardoor kunnen we beiden wat meer risico nemen met nieuwe dingen.”

Zoals de komedieserie Zie Ze Vliegen. “Ja, ik vind het gelukt. Al was het natuurlijk niet zo’n hit als De TV Kantine. Het was iets minder plat, niet grap op grap.“