Results 1 to 2 of 2

Thread: EO sluit het jaar af met Frozen Planet special

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post EO sluit het jaar af met Frozen Planet special

  EO sluit het jaar af met Frozen Planet special


  De EO sluit het jaar af met een special van de serie 'Frozen Planet'. In deze speciale aflevering van de natuurserie, die elke keer veel kijkers trekt, peilt men welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor onze planeet. Wat betekent het stijgen van de temperaturen op de lange termijn voor mens en dier? De special wordt uitgezonden op 31 december om 19.00 uur op Ned1.

  Frozen Planet
  Voor het beantwoorden van deze vragen reist Sir David Attenborough af naar de poolgebieden. Want waar is het effect van de opwarming van de aarde beter te meten dan daar waar veel ijs ligt? De veelvoud aan beelden waarin Attenborough in deze aflevering te zien is, is Nederlands ondertiteld.

  De overige beelden zijn voorzien van Nederlands commentaar. In 2012 zendt de EO nog twee afleveringen van de serie uit, op 3 en 10 januari. [RadioWereld.NL]

 2. #2
  Administrator opentel25's Avatar
  Join Date
  19-02-2006
  Location
  Constantine
  Posts
  7,636
  Uploads
  808

  Extra aflevering Frozen Planet bij EO

  Extra aflevering Frozen Planet bij EO

  De EO sluit het jaar af met een special van kijkcijferkanon Frozen Planet. In deze speciale aflevering van de natuurserie peilt Sir David Attenborough welke gevolgen de opwarming van de aarde heeft voor onze planeet.
  Wat betekent het stijgen van de temperaturen op de lange termijn voor mens en dier? Voor het beantwoorden van deze vragen reist Attenborough af naar de poolgebieden. Want waar is het effect van de opwarming van de aarde beter te meten dan daar waar veel ijs ligt? De veelvoud aan beelden waarin Attenborough in deze aflevering te zien én ook te horen is, is Nederlands ondertiteld. De overige beelden zijn net als in alle andere afleveringen voorzien van Nederlands commentaar.

  Deze 'extra' aflevering van Frozen Planet is overigens door de BBC als optie aangeboden bij het verkopen van de serie aan omroepen in andere landen. Daar was een goede reden voor omdat de 'klimaatopwarming' (in Nederland beleefden we overigens een gemiddeld genomen bijzonder warm jaar en ook de jaarwisseling zal 'extreem zacht' verlopen!) in met name de Verenigde Staten een gevoelig punt is. In onder meer dat land wordt deze aflevering dan ook geheel niet uitgezonden.

  In de special van Frozen Planet waarschuwt de koning van de natuurdocumentaire zelf voor het effect van de opwarming van de aarde. De onderzoekers die in beeld komen bestuderen gigantische watervallen van smeltwater. Deze versnellen het afkalven van de ijsbergen, hetgeen uiteindelijk resulteert in een stijging van het zeewaterniveau. In 2012 zendt de EO overigens nog twee afleveringen van de serie uit en wel op 3 en 10 januari. De aflevering op oudejaarsavond is om 19.00 te zien op Nederland 1 en Nederland 1 HD.


Similar Threads

 1. Opnieuw megacijfers voor Frozen Planet
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 14-12-2011, 17:44:02
 2. Nederlandse kijker omarmt BBC documentaire Frozen Planet
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 14-12-2011, 17:37:25
 3. Frozen Planet onder vuur om opnamen in Nederland
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 13-12-2011, 18:42:23
 4. Frozen Planet verliest kijkers, maar blijft hit
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-12-2011, 15:22:34
 5. RTL sluit filmdeal met E1
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 12-04-2010, 18:03:45

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •