SBS 6 verslaat RTL 4 met hondenfilm HachiDe kijkcijfers van dinsdag 27 december 2011 (SKO)

Hachi (SBS6, 20:27) – SBS 6 deed dinsdag goede zaken met de film Hachi met Richard Gere. De tv-première wist een publiek van 1.220.000 kijkers (madl: 18.1%) te boeien en dat is ver boven het zendergemiddelde. Met Hachi versloeg SBS 6 de commerciële concurrent RTL 4. Dat station wist met een heruitzending van de dramafilm The Green Mile 753.000 kijkers te bekoren. Waar Hachi op de achtste plaats in de kijkcijfer top 25 terechtkwam, bleef The Green Mile steken op plaats twintig.

De grote winnaar op primetime was overigens het Journaal Jaaroverzicht 2011. De terugblik op het nieuws van het afgelopen jaar was op Nederland 1 goed voor 1,4 miljoen kijkers.

Ruben vs Sophie in LA (BNN, Ned3, 20:30) – Niemand minder dan Snoop Dogg gaf Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand hun opdracht in een nieuwe aflevering van Ruben vs Sophie in LA. Wie is de beste rapper?, vroeg hij aan de BNN-presentatoren. Ze moesten allebei een track in elkaar zetten en performen in een van de grootste hiphopclubs van LA. Nadat Nicolai zijn tekst volledig vergat op het podium, ging Hilbrand er met de winst vandoor. Ruben vs Sophie in LA trok 504.000 kijkers (madl: 7.6%).

Uit de kast (BNN, Ned3, 21:22) – Arie Boomsma is terug met Uit De Kast. In zes nieuwe afleveringen helpt hij opnieuw jongeren die uit de kast willen komen. In de eerste aflevering was dat Corné, die is opgegroeid in een streng gereformeerd gezin. Zijn ouders reageerden mild. “Maar het kan ook iets tijdelijks zijn, hè“, probeerde zijn moeder nog wel. Zijn vader accepteerde de homoseksualiteit van Corné, maar wil niet dat hij een seksuele relatie met een man aangaat. Uit de kast trok dinsdag 611.000 kijkers (madl: 8.9%).