TsjechiŽ en Slowakije belangrijke groeimarkt eigenaar CanalDigitaal

Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A Ė onder meer eigenaar van het Nederlandse CanalDigitaal en het Vlaamse TV Vlaanderen Ė ziet TsjechiŽ en Slowakije als een belangrijke groeimarkt.

Dat blijkt uit een interview dat Kees Fšrber Ė Chief Technical Officer (CTO) van M7 Group S.A Ė aan het huisblad Footprint van ASTRA Benelux gaf. Onlangs nam M7 Group S.A de Tsjechische tv-aanbieder Sk*link over. Een jaar daarvoor had men de Slowaakse tv-aanbieder CS Link al overgenomen. "Voor ons is eigenlijk nog steeds sprake van Tsjecho-Slowakije. Want we beschouwen beide landen als ťťn markt. Wat niet wegneemt dat ze net even anders zijn, al was het maar dat TsjechiŽ de kroon als munteenheid heeft en Slowakije de euroĒ aldus Kees Fšrber in Footprint.

Na de aankoop van Sk*link bestaat het M7 Group S.A imperium nu uit de Europese tv-aanbieders CanalDigitaal (Nederland), TV Vlaanderen (Vlaanderen), TťlťSAT (WalloniŽ en Luxemburg), AustriaSat (Oostenrijk), CS Link (Slowakije) en Sk*link (TsjechiŽ). Bij het overnemen van tv-aanbieders kijkt M7 Group S.A goed naar het toekomstperspectief en zal men volgens Fšrber niet zo snel in lokale tv-markten springen die al behoorlijk op het gebied van abonneetelevisie ontwikkeld zijn en waar diverse aanbieders op actief zijn.
De overname van CS Link en Sk*link passen volgens Fšrber wel in de strategie van M7 Group S.A: "Gezamenlijk praat je over 8 tot 9 miljoen tv-huishoudens, dus als je daar 40 tot 50 procent van bereikt dan wordt dat groter dan in Nederland en BelgiŽ.Ē Fšrber kijkend in zijn glazenbol vervolgend: "Als in TsjechiŽ en Slowakije gaat gebeuren wat we verwachten dan wordt dat in de M7 Group misschien wel de grootste activiteit.Ē Voor dat dit daadwerkelijk kan gaat gebeuren is er nog wel een grote uitdaging in TsjechiŽ en Slowakije voor het Luxemburgse bedrijf. Namelijk om circa 2,3 miljoen satellietklanten te bewegen wat extra te betalen voor meer zenders en betere kwaliteit.