'December beste Kindle-verkoopmaand ooit'

Amazon heeft december uitgeroepen tot de meeste succesvolle Kindle-verkoopmaand aller tijden. Het bedrijf verkocht deze maand meer dan 4 miljoen Kindles.

De e-readers Kindle en Kindle Touch en de Androidtablet Kindle Fire zijn de best verkochte producten op de sites van Amazon in zowel Amerika als Groot-BrittanniŽ, Duitsland, Frankrijk, Spanje en ItaliŽ. Daarmee vormt 2011 de beste verkoopmaand voor de Kindles ooit, stelt het bedrijf in een persbericht.

Kindle Fire
Amazon specifieert de 4 miljoen verkopen verder niet uit naar de drie verschillende Kindle-apparaten, maar beweert dat de Fire het best verkochte product van zowel de reguliere als mobiele site van Amazon.com is. Ook via Amazon-applicaties werd de Fire van alle producten het meest verkocht.

De Kindle Fire, de 7 inch Androidtablet van 199 dollar, wordt beschouwd als de beste concurrent voor de iPad 2. In oktober voorspelden analisten dat de Fire tussen de 3 en 5 miljoen keer zou worden verkocht.

Amazon bracht twee weken geleden voor het eerst cijfers naar buiten over de verkopen van zijn Kindle-producten. Hieruit bleek dat Amazon al sinds eind november wekelijks meer dan 1 miljoen Kindles verkocht.

Best verkochte (e)books
Amazon meldt verder dat het best verkochte Kindle-ebook van 2011 zonder uitgever is uitgebracht. "En vanwege de een enorme mijlpaal voor onafhankelijk uitgeven, willen we Darcie Chan, schrijver van 'The Mill River Recluse' en Chris Culver, schrijver van 'The Abbey' feliciteren voor het schrijven van de beste verkochte Kindle books van het jaar", meldt Amazons ceo Jeff Bezos.

Darcie Chan schreef het best verkochte Kindle book en Chris Culver belandde op de vierde plek. Beide schrijvers brachten hun boek uit via Amazons eigen uitgeefservice, Kindle Direct Publishing. Hoeveel digitale exemplaren beide schrijvers verkochten blijft verder onduidelijk.

Mount Everest
Het best verkochte fysieke boek dit jaar is Walter Isaacsons biografie van Steve Jobs. Consumenten kochten volgens Amazon hiervan voldoende boeken om een stapel hoger dan de Mount Everest (8.8 km) te maken.