Dakar Rally start zondag 1 januari op RTL 7

RTL 7 start op zondag 1 januari 2012 met de uitzendingen van de rally der rally’s: Le Dakar. Twee weken lang kunnen de kijkers de strijd dagelijks volgen rond 22.30 uur in Zuid-Amerika. Dennis van der Geest en Allard Kalff presenteren de Le Dakar.

Allard houdt als presentator van ‘RTL GP: Dakar 2012’ de laatste ontwikkelingen bij in de rally. Dennis zal op zijn beurt als Dakar-rookie op zoek gaat naar de meeste bijzondere achtergrondverhalen.

In deze editie zijn de Nederlandse ogen vooral gericht op Hans Stacey, de winnaar van het truckklassement in 2007. Na een afwezigheid van twee jaar keert Stacey terug in de Dakar Rally. De Brabander maakt dit keer deel uit van Team de Rooy en vormt een ijzersterke combinatie met Gerard de Rooy. Zij moeten in staat worden geacht om de Russische dominantie bij de vrachtwagens te doorbreken.

In het autoklassement ontbreken de fabrieksteams van Volkswagen en Mitsubishi wat eventueel kan zorgen voor Nederlands succes. Erik van Loon, afgelopen jaar elfde in de rally, maakt door de afwezigheid van onder meer oud-winnaars Carlos Sainz en Nasser Al-Attiyah grote kans op een topklassering. Nasser Al-Attiyah, de winnaar van afgelopen jaar, is overgestapt in een Hummer en zal weer meestrijden om de eindzege.

Bij de motoren mag er weer veel verwacht worden van onze landgenoot Frans Verhoeven. In de editie van afgelopen jaar won Verhoeven de slotetappe en dit jaar ligt de lat nog hoger nu hij is overgestapt naar het Franse Sherco-team waar hij kopman is. Naast Verhoeven zullen ook Henk Knuiman en Daniel Willemsen hoge ogen kunnen gooien.

Voor de vierde keer op rij wordt Le Dakar gehouden op het Zuid-Amerikaanse continent. Naast Argentinië en Chili wordt dit jaar voor het eerst gereden in Peru. De rally start op 1 januari in de Argentijnse badplaats Mar del Plata en finisht op zondag 15 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima. [RadioWereld.NL]