Home Alone 3 winnaar op primetime


De kijkcijfers van vrijdag 30 december 2011 (SKO)

Home Alone 3 (RTL4, 20:29) – De Home Alone-serie is populairder dan ooit. Na het succes van Home Alone op woensdag en Home Alone 2 op donderdag – beide trokken anderhalf miljoen kijkers, was ook Home Alone 3 op vrijdag een succes. De eerste Home Alone-film zonder Macaulay Culkin in de hoofdrol trok een publiek van 1.347.000 kijkers (madl: 19.1%) naar RTL 4. Op hetzelfde moment wist geen enkel ander tv-station een groter kijkerspubliek te boeien.

SBS 6, na RTL 4 de tweede grootste commerciële zender van Nederland, had tegenover de Home Alone-reeks zelf ook films op het programma staan. Deze waren echter aanzienlijk minder in trek. Zo trok de zender vrijdag 671.000 kijkers met Bridge to Terabithia uit 2007.

Hete Vrede (VARA, Ned1, 21:31) – Claudia de Breij trok vrijdag 865.000 kijkers (madl: 12.7%) met de tv-registratie van Hete Vrede, haar meest recente theatervoorstelling. Daarmee belandde ze op de dertiende plaats in de dagelijkse kijkcijfer top-15. “We hebben hem een week of drie geleden met heel veel licht en make-up en cameramensen en allemaal andere dingen die we anders nooit bij ons hebben, opgenomen in de Stadsschouwburg in Groningen“, vertelt de cabaretière in VARAgids. Nu kon iedereen thuis op de bank kijken. “Zonder een euro voor de garderobe te betalen.”

5 Jaar Later (VARA, Ned1, 23:10) – Het nieuwe seizoen van 5 Jaar Later is vrijdag op de late avond van start gegaan met aardige kijkcijfers. De aflevering met Alexander Pechtold werd door 708.000 kijkers (madl: 14.9%) bekeken. Daarmee scoorde de talkshow, overigens net als Hete Vrede van Claudia de Breij, onder het zendergemiddelde van Nederland 1. Maandag wordt 5 Jaar Later hervat. Dan zal het programma een week lang elke werkdag op de buis komen.