Nickelodeon al vijf jaar marktleider

De commerciŽle jeugdzender Nickelodeon heeft ook in het laatste kwartaal goed kijkcijfers neergezet en heeft intussen voor het vijfde opeenvolgende jaar haar positie als marktleider in haar segment in Nederland weten te behouden.

Nickelodeon handhaaft de positie van grootste kinderzender van Nederland en mag zich met trots al vijf jaar achtereen marktleider noemen, met een gemiddeld marktaandeel van 24,0% en een gemiddelde kijkdichtheid van 2,8% in de maand november. Met name de serie 'Het Huis Anubis' blijft hoge ogen gooien evenals et zondagochtendprogramma Nick Battle scoort een mooie derde plaats met 5,3% kijkdichtheid. Sponge Bob trok volgens de zender in november zelfs meer dan een miljoen kijkers.

De zender Nicklelodeon heeft overigens niet zo heel veel (commerciŽle) concurrentie in de doelgroep waarop zij zich richt of deze zou dan van Disney moeten komen. Disney Channel heeft echter in Nederland en Vlaanderen een minder groot bereik al is en blijft Disney XD de grootste concurrent.