Joey Ferre wint kijkcijferflop Sunday Night Fever


Joey Ferre (21) heeft zondagavond in het RTL 4-programma Sunday Night Fever de hoofdrol n de nieuwe Joop van den Ende-musical Saturday Night Fever gewonnen. Hij liet concurrenten Alessandro, Deon en Mathijs achter. Dat heeft RTL laten weten. Met de live finale, die slechts 631.000 kijkers trok, komt voor RTL 4 een einde aan een regelrechte kijkcijferflop. De voorganger van het programma, de AVRO-show Op Zoek Naar, deed in voorgaande jaren betere zaken.

Al sinds de start vielen de kijkcijfers van Sunday Night Fever tegen, helemaal in vergelijking met Op Zoek Naar. Op eerste kerstdag bereikte de RTL 4-show met presentatrice Chantal Janzen een waar dieptepunt, toen er slechts 278.000 kijkers inschakelden.

Joey, van het coachteam Carlo Boszhard en Julie Fryer, werd tot winnaar verkozen door de kijkers thuis. Zij zagen hem in de uitzending van drie weken geleden nog pijnlijk ten val komen, toen zijn knie uit de kom schoot tijdens een dansoptreden.

Samen met tegenspeelster Noortje Herlaar, die bekend werd door Op Zoek Naar Mary Poppins, betreedt Joey op 17 februari het podium tijdens de première in het Amsterdamse theater Carré.

Momenteel is Joey te zien in het ensemble van de musical Zorro.