Nederland 1 meest bekeken tv-zender van 2011

Net als in voorgaande jaren was Nederland 1 in 2011 de meest bekeken tv-zender van Nederland. Het station behaalde een marktaandeel van 20,9 procent. Dat meldt de Publieke Omroep (NPO), die zich baseert op cijfers van Stichting Kijkonderzoek. In de top 25 van meest bekeken programma’s van 2011 zijn twaalf plekken gereserveerd voor Nederland 1. De topscoorder is Boer Zoekt Vrouw van de KRO, dat in januari maar liefst 5,2 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield.

Naast Boer Zoekt Vrouw, zijn er onder andere noteringen voor de TV Show (TROS), Radar (TROS), Het Journaal (NOS), De Reünie (KRO), ’t Spaanse Schaep (KRO) en de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek (VARA).

De hoogst gewaardeerde programma’s bij de Publieke Omroep waren Frozen Planet (EO) op Nederland 1 en Downton Abbey (NCRV) op Nederland 2. Beide programma’s kregen van het publiek een 8,6. “De Z@PP serie SpangaS (NCRV) blijft onverminderd populair. Op Uitzending Gemist werd de serie, net als vorig jaar, het meest opgevraagd“, aldus een zegsvrouw.

De gehele publieke omroep sloot 2011 af met een marktaandeel van 34,5 procent. De aandelen van Nederland 2 en 3 kwamen uit op 6,7 en 6,9 procent. Daarmee stonden alle publieke tv-zenders in de top 5 van de meest bekeken tv-zenders van Nederland in 2011.

Genoemde aandelen zijn gemeten in de leeftijd 6+ gedurende de avonduren. In de commerciële doelgroep 20 tot 49-jarigen was RTL 4 de winnaar van 2011.