Sony verlaagt prijs Tablet S met 100 dollar

Sony verlaagt de prijs voor zijn Tablet S in Amerika met 100 dollar naar 400 dollar. In Nederland staat geen prijsverlaging op de planning, meldt Sony.

Met de prijsverlaging wil Sony scherper concurreren op de tabletmarkt met Apple. De verlaging zet het verkoopbedrag van 16Gb-variant in Amerika nu op 400 dollar. De 32 Gb-variant moet 500 dollar kosten.

En Nederland?
In Nederland kost de Tablet S nu nog 429 euro. Sony-woordvoerder Hans den Heijer meldt Webwereld dat de tablet in Nederland voorlopig hetzelfde blijft kosten. "Er is bij ons niets bekend van een prijsverlaging".

Naast de Amerikaanse prijsverlaging verstrekt Sony een aantal extraatjes. Consumenten krijgen na aankoop vijf gratis PlayStation-spellen,180 dagen gebruik van de Music Inlimited Service en gratis downloads uit de Video Unlimited winkel van Sony.

Dominantie Apple
Eszter Morvay, analist van onderzoeksbureau IDC, voorspelde vorige maand dat tabletmakers flink zouden gaan snijden in de prijs van hun Androidtablets om te concurreren met Apple's iPads. Het zou volgens haar de enige kans zijn om de dominantie van Apple op de tabletmarkt weerstand te bieden.

DeTablet S ( (9,4 inch) is begin september 2011 door Sony gepresenteerd. Analisten prijzen de Tablet S voor zijn originele, wigvormige ontwerp, ge´nspireerd op een omgeslagen tijdschrift. De Tablet S draait nu op Android 3.2 (Honeycomb), maar dit jaar volgt een update naar 4.0 (Ice Cream Sandwich).