De Pers haalt uit naar Paul de Leeuw

De Pers heeft Paul de Leeuw niet zo hoog zitten. De presentator wordt door de redactie geschaard onder het rijtje met zaken die ‘uit’ zijn. Dat is te lezen in de editie van maandag. De Pers vindt De Leeuw weinig origineel. “Doet al jaren hetzelfde en wordt dan boos op Sonja Barend die redelijk beschaafd meldt: verzin eens wat anders. Viert verschillig vakantie op St. Barth’s, verdient dus veel te veel maar blijft door Hilversumse vrienden maar bestempeld worden als ‘talent’“, luidt de redenatie.

Veel leuker dan De Leeuw is volgens De Pers de Britse talkshowhost Graham Norton. “Al jaren te zien bij BBC, nu bij Comedy Central. Leuke homo die met humor een soort Pau!l maakt maar dan duizend keer beter.”

Een andere bekende Nederlander die niet hip genoeg is voor 2012 is Reinout Oerlemans, vindt De Pers. “Oerlemans speelde de Francis Ford Coppola van de Lage Landen: baardje met veel heroïsch schreeuwbeeld achter de schermen bij Nova Zembla. Een probleempje: die film was gewoon niet zo goed, dus doe niet zo dik.”

BNN mag wat De Pers betreft ook vertrekken. “Misschien worden wij oud, net als het presentatorengilde, maar het puberaal gegrol wordt wat onheus allemaal.”

De VPRO doet het beter. “Intellectuelenomroep heeft onverwachte hit met helikopterprogramma Nederland van boven. Ook leuk als je niet stoned bent.“