Terror Jaap wil bekende Nederlanders coachen


Jaap Amesz, bekend als Terror Jaap uit De Gouden Kooi, wil BN’ers coachen. Dat vertelt de realityster in Linda. Amesz won ruim een miljoen euro met de realityshow, maar wordt sindsdien naar eigen zeggen met de nek aangekeken. “Door Neurolinguďstisch Programmeren, NLP, heb ik me weer op de rit gekregen. Ik heb geleerd om mijn BN’erschap te zien als een proces waarvan ik kan leren. Ik word nu NLP-trainer en wil met mijn ervaring andere BN’ers helpen die stuklopen“, zegt hij.

Het prijzengeld heeft Amesz niet gelukkig gemaakt. “Ik heb 1,3 miljoen euro verdiend. Het heeft me geen geluk gebracht. Geld maakt het gemakkelijker om nog ongelukkiger te worden. Ik had geen enkele reden meer om mijn sociale contacten te onderhouden of nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Ik werd depressief in mijn bungalow op de Veluwe.”

Hij voelt zich gebrandmerkt. “Wie mijn naam googlet komt Terror Jaap tegen. Ik ben sinds september doctorandus, maar word aan de Erasmus Universiteit als een schande ervaren en niet serieus genomen.”

“Ik heb spijt van mijn gedrag in De Gouden Kooi. Ik had nooit mee moeten doen“, besluit hij.