Results 1 to 9 of 9

Thread: Ndihme per konfigurim ?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    29-03-2006
    Posts
    16
    Uploads
    0

    Question Ndihme per konfigurim ?

    Kam nje problem te tille : Kam nje aparat Starsat SR-X3500CUCI ultra. Kam nje koke dyshe monoblock ( me nje dalje) per Astra+Hotbird si edhe nje koke teke per eutelSat W2.Kam gjithashtu edhe nje DiseqC me 4 porta.Problemi eshte se nga koka dyshe nuk mund te kem sinjal per te dy satelitet njekohesisht.Nese koken dyshe e lidh tek porta 1 e diseqC vetem hotbird ka sinjal , nese e lidh tek porta 2 vetem Astra ka sinjal.Kurse koka teke jep sinjal gjithmone pa problem.Koken dyshe e kam provuar ta lidh direkt tek aparati dhe ne kete rast edhe hotbird edhe Astra kane sinjal ne rregull. Por dua ti lidh edhe koken dyshe edhe teken me ane te diseqC , per ti patur te tre satelitet. A ka ndonje mundesi per ta bere kete konfigurim ?

    Faleminderit !

  2. #2

    Re: Ndihme per konfigurim ?

    pershendetj. se pari sigurohu qe nuk esht njera nga kokat e prishura, nese jo ateher provoe se nga cila an e merr signalin nga cili disecq, pra mbulle njerim me dor dhe provo se cili e kam dhe pastaj i rregullon disecqin ne receiver. dhe e dyta duhet nuk esht patjeter e rendesishme qe Astra te jet ne Diseqc A ajo mundet te jet edhe ne Dis..B.. pra provoje qe se pari ti konfigurosh keto 2ja dhe pastaj per eutelsat. ne mes duhet te jet Koka e hotbirdit mos e harro ket. nese nuk funksionon fare ateher bane nje update receiverin me software te reja se ndodh qe ndonje soft esht defekt nese esht ber me interne EMU. shpresoj qe te kem ndohmuar
    me repsket

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    29-03-2006
    Posts
    16
    Uploads
    0

    Re: Ndihme per konfigurim ?

    Tek koka dyshe , te dyja jane ne rregull sepse nese e lidh koken dyshe direkt tek aparati , pra pa e futur fare tek diseqc , si Astra dhe hotbird punojne ne rregull . I ka provuar te gjitha konfigurimet e mundshme me diseqc por asnje rezultat .Kur i lidh koken dyshe dhe koken tjeter teke me Diseqc , koka teke e Eutelsat W2 punon gjithmone ne rregull , kurse koka dyshe vetem njeri nga satelitet ose Astra ose Hotbird jep sinjal .Dikush me tha se duke qene qe koka dyshe ka diseqc te integruar kjo jep problem kur koka dyshe lidhet se bashku me koken teke ne diseqc.
    Nuk e di sa e vertete te jete kjo por besoj se duhet te kete ndonje zgjidhje ?????

  4. #4
    New Member
    Join Date
    16-03-2006
    Posts
    9
    Uploads
    0

    Re: Ndihme per konfigurim ?

    Quote Originally Posted by mysybet123 View Post
    Tek koka dyshe , te dyja jane ne rregull sepse nese e lidh koken dyshe direkt tek aparati , pra pa e futur fare tek diseqc , si Astra dhe hotbird punojne ne rregull . I ka provuar te gjitha konfigurimet e mundshme me diseqc por asnje rezultat .Kur i lidh koken dyshe dhe koken tjeter teke me Diseqc , koka teke e Eutelsat W2 punon gjithmone ne rregull , kurse koka dyshe vetem njeri nga satelitet ose Astra ose Hotbird jep sinjal .Dikush me tha se duke qene qe koka dyshe ka diseqc te integruar kjo jep problem kur koka dyshe lidhet se bashku me koken teke ne diseqc.
    Nuk e di sa e vertete te jete kjo por besoj se duhet te kete ndonje zgjidhje ?????
    Edhe une kam pasur nje problem te ngjashem. kam pasur nje koke dyshe Hotbird Eutelsat W2, dhe nji teke Astra. Nuk arrita ta bej. pasi ajo dyshja ka nje diseqs brenda saj. Nqs ke mundesi gjej ndonje parabole tjeter te wogel sa per eutelsat W2. Me dy kabllo......por ske 'i ben.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    16-05-2006
    Posts
    21
    Uploads
    0

    Thumbs up Re: Ndihme per konfigurim ?

    Quote Originally Posted by altin21 View Post
    Edhe une kam pasur nje problem te ngjashem. kam pasur nje koke dyshe Hotbird Eutelsat W2, dhe nji teke Astra. Nuk arrita ta bej. pasi ajo dyshja ka nje diseqs brenda saj. Nqs ke mundesi gjej ndonje parabole tjeter te wogel sa per eutelsat W2. Me dy kabllo......por ske 'i ben.
    Lidhia me qe keni bere ju nuk mund te funksionoi sepse ne koken dyshe eshte e integruar nje mishelator i brendshem.
    lidhia me 3 koka ose me shume mund te behet vetem me kokat e ndara.
    " NEVOITEN "
    1-Nje mishelator 4 ne 1 ose 3 ne 1.....4 hyrie dhe 1 dalie 3 hyrie dhe 1 dalie
    2-4 koka ose me pak koka
    -------------------------------------
    une vet perdor 4 koka me 1 mishelator 4 ne 1
    7E - 13E - 16E - 19E
    -------------------------------------
    KOKA DYSHE NUK MUND TE LIDHET ME NJE MISHELATOR TJETER TE JASHTEM SEPSE NUK MUND TE TRASMENTOJ.

  6. #6

    Re: Ndihme per konfigurim ?

    Nje zgjidhje tjeter do te ishte nj switch 0-12V, i cili ushqehet nga priza scart dhe komandohet me telekomand nga brenda:






    Ndoshta eshte vone per pergjigjen por sot e gjeta rastesisht kete forum.

  7. #7

    Re: Ndihme per konfigurim ?

    Ne qofte se figura eshte nuk hapet se eshte e madhe shkarko kete file pdf:
    Attached Files Attached Files

  8. #8

    Re: Ndihme per konfigurim ?

    Pershendetje.
    Kam problem pak a shume te afert me kte qe ka hapur temen. Kam vendosur 2 koka te ndryshme ne nje sa dhe jan te lidhura te dyja me nje Diseqc me 4 hyrje e 1 dalje. Koken e Astres e kam vendosur te Lnb1 dhe koken e hotberdit tek Lnb2 (Lnb3 dhe Lnb4 nuk i kam perdorur per momentin sa te vendos nje sa tjeter per thur-in)
    Problemi eshte se ne aparat vjen vetem sinjali Hotbirdit ndersa i Astres nuk vjen. I kemi provuar me ate aparatin qe perdorin kta tekniket, dhe sinjali vjen edhe nga Astra edhe nga Hotbirdi, por ne aparatin tim "starsat sr-x30cu usb" nuk vjen sinjali i Astres. Kam provuar te gjitha kombinimet te menuja por Astra nuk ka sinjal (mbushet me sinjal vetem kur e vendos unicable por nuk del asnje stacion)

  9. #9
    5000k SkinArt's Avatar
    Join Date
    20-11-2005
    Location
    Tirana, AL
    Posts
    1,246
    Uploads
    2

    Re: Ndihme per konfigurim ?

    kur kam shkuar ne nje dyqan sat dhe i kerkova informacion nese mund te vendos pervec kokes dyshe qe eshte me diseqc vete nje te trete ose me teper tekniku me tha eshte e pa mundur, nqs do te vendosesh me shume se nje koke ne parabole nuk duhet te vendosesh ne asnje menyre koke dyshe, me mire vendos 4 koka njeshe sepse dyshja ka diseqc vete dhe nuk perputhet me diseqc e jashtem. kete informacion ma ka dhene nje teknik qe prej atije mom une nuk mora asnje here koke dyshe, kam dy parabola me 8 koka dhe te gjitha jane teke. Nuk e di a kam apo jo te drejte por keshtu me kane thene dhe po te them, nqs jam gabim me thoni se dhe une kam interes te vendos koka dyshe nqs eshte e mundur.

    pershendetje!

Similar Threads

  1. Question Ndihme per SAT +
    By aldo224 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 17
    Last Post: 15-01-2011, 10:19:46
  2. Question Ndihme
    By aldo224 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 3
    Last Post: 13-08-2009, 17:27:20
  3. ndihme
    By shkup in forum Albanian / Shqip
    Replies: 18
    Last Post: 12-06-2009, 08:00:33
  4. Question Ndihme
    By tironci in forum Albanian / Shqip
    Replies: 9
    Last Post: 01-11-2008, 19:32:48
  5. ndihme
    By ylvi in forum Albanian / Shqip
    Replies: 1
    Last Post: 01-11-2008, 18:58:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •