Hoge kijkcijfers voor nieuwe Beatrix-serieDe kijkcijfers van maandag 2 januari 2012 (SKO)

De nieuwe dramaserie ‘Beatrix, Oranje onder vuur’ van de VPRO is maandag van start gegaan met hoge kijkcijfers op Nederland 1. De eerste aflevering trok vanaf tien uur ‘s avonds bijna 1,7 miljoen kijkers en was daarmee de winnaar van haar tijdslot. ‘Beatrix’ was direct na tv-hits Radar en Spoorloos te zien, beide goed voor 2,5 miljoen kijkers. Samen met het Journaal en de Beatrix-serie zijn daarmee vier plekken in de dagelijkse top vijf van meest bekeken programma’s voor Nederland 1.

Actrice Willeke van Ammelrooy moest voor de titelrol van Beatrix een pruik op, maar het verbaast haar niets als de koningin die zelf ook draagt. “Nobody knows, maar het zou mij niets verbazen. Ik heb via via gehoord dat ze dun en moeilijk haar heeft en een kleine pruik is dan de enige oplossing“, zegt ze in Televizier.

De andere seriepremière op maandag, namelijk die van Breaking Bad, trok aanzienlijk minder kijkers. De thrillerserie, volgens Veronica Magazine ‘de beste serie ooit’, begon tegenover ‘Beatrix’ met 181.000 kijkers op Nederland 3.

De opmerkelijkste score van de avond was voor Veronica. Het tv-station ging door het dak met ruim 1,1 miljoen kijkers voor de filmpremière van The Hangover.