Diana Pattiselanno directeur RTL Productions


Diana Pattiselanno is sinds begin deze maand directeur RTL Productions, het productiehuis van RTL Nederland. Pattiselanno geeft daarmee de dagelijkse leiding aan de onderdelen Entertainment, Sport en Short Form Lab dat in 2010 door haar is opgezet.

RTL Productions ontwikkelt diverse (sport)programma’s voor de RTL-zenders, waaronder ‘Topchef’, ‘The Ultimate Dancebattle’, ‘De Babyfluisteraar’ en het nieuwe programma van John van den Heuvel ‘Rechtgezet’. Het Short Form Lab is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor online videoproducties, zoals ‘De Zomer van Britt & Ymke’. Pattiselanno rapporteert ook in haar nieuwe functie aan de directeur Content bij RTL Nederland, Matthias Scholten.

Pattiselanno is haar loopbaan in 2001 gestart als producer bij 625TV Produkties. Hierna was zij productieleider bij o.a. Eyeworks en Endemol. In 2007 ging ze aan de slag bij RTL Productions, waar zij productieleider was van onder andere ‘Dames In De Dop’, ‘Topchef’, ‘De Babyfluisteraar’ en de Koninginnedaguitzendingen van Radio 538 bij RTL 5. Vanaf 2008 bekleedt Diana de positie van Zakelijk Manager bij RTL Productions. Naast de benoeming van Diana Pattiselanno wordt Diana Volberda benoemd als Hoofd Entertainment. [RadioWereld.NL]