Glashart Media start met groot Turks tv-pakketGlashart Media gaat de concurrentie met satelliettelevisie op het gebied van Turkse tv-zenders met de komst van een groot nieuw Turks tv-pakket aan. Het nieuwe aanvullende zenderpakket bestaat uit maar liefst 31 tv-kanalen.

Voor het aanbieden van dit nieuwe aanvullende tv-pakket gaat Glashart Media een samenwerkingsverband met het Turkse bedrijf Unikenz aan. Dit bedrijf wordt in Nederland vertegenwoordigt door het bedrijf James TV. Een kleiner Turks tv-pakket was al enige tijd via tussenkomst van James TV bij Glashart Media beschikbaar. Het nieuwe Turkse tv-pakket van Glashart Media is het grootste zenderaanbod dat via een Nederlandse tv-aanbieder beschikbaar is. Het nieuw aanvullende zenderpakket kost €17,50 per maand en is per direct bij tv-aanbieders die van de diensten van Glashart Media op het Reggefiber netwerk gebruik maken beschikbaar. Wie nu een abonnement op het nieuwe Turkse tv-pakket neemt krijgt tot 1 juli een maandelijkse kennismakingskorting van €5 per maand.

Het zenderpakket bestaat op dit moment ui 31 tv-kanalen maar zal in de loop van 2012 verder doorgroeien. Met het aanbieden van het Unikenz-zenderaanbod gaat Glashart Media hard de concurrentie met satelliettelevisie aan. Glashart Media zegt het nieuwe zenderaanbod is gaan aanbieden door een groeiende vraag uit de Turkse gemeenschap in Nederland. Daarnaast zegt Glashart Media expliciet dat het woningbouwcoöperaties een goed alternatief voor de plaatsing van satelliet schotels op balkons en daken biedt. Duidelijk is wel dat met het grote Turkse zenderaanbod Glashart Media voorloopt in vergelijk met andere tv-aanbieders in Nederland. Zelfs op Europese schaal is dit grote Turks zenderaanbod een uitzondering te noemen.

Het zenderaanbod bestaat uit de volgende tv-kanalen: 24, Karamel TV, Dost TV, Gala TV, Hilal TV, TRT Müzik, Kanal 7, Fox TV, KanalTürk, TRT Atpaca, TRT Avaz, Begün TV, TRT HD, Yurdum TV, TRT 1, TRT 3, TRT 4 / TRT Cocuk, TRT 6, TRT Haber, TRT Okul, TRT Turizm Belgesel, TRT Türk, TV 5, TV 8, Ülke TV, Berat TV, MMC Türk, Karadeniz Türk, Sebil TV, TRT Anadolu en TRT Gap.

Glashart Media levert televisie- en radiodiensten aan de tv-aanbieders Concepts ICT, Solcon, Lijbrandt, XMS, Tweak, KickXL, Lijbrandt Telecom, Edutel, OnsNetBrabant, OnsNetNuenen, OnsNetEindhoven.