René van der Gijp 16 januari terug op tvDe eerste aflevering van Voetbal International in 2012 lijkt een direct al een heel speciale te worden. Twee bekende gezichten keren namelijk terug aan de voetbaldiscussietafel van tv-zender RTL7. Eén daarvan is René van der Gijp.

De voetbalanalist keert terug van ziekteverlof. Begin september verdween René van der Gijp van televisie vanwege gezondheidsproblemen. Later werd duidelijk dat Van der Gijp was geveld door een burn-out. Na diverse keren dicht bij een terugkeer te hebben gezeten maakte de voetbalanalist gisterenmiddag op het internetradiostation VI Radio zelf bekend klaar te zijn voor de eerste aflevering na de winterstop. "Ik hoop er dan echt bij te zijn. Het gaat prima, serieus” aldus een goed klinkende René van der Gijp.

Als Van der Gijp echt bij de eerste aflevering na de winterstop op 16 januari aan tafel bij Voetbal International zit wordt het direct een legendarische aflevering. Zeker is in ieder geval dat Willem van Hanegem terugkeert als vaste tafelgast. De Kromme – de bijnaam van Van Hanegem – heeft een ruzie met Wilfred Genee bijgelegd. Van Hanegem keerde vorig jaar al eenmaal terug als tafelgast nadat hij oud zeer met Johan Derksen had bijgepraat. Genee vond het echter nodig om tijdens de eerste terugkeer direct weer oude koeien uit de sloot te halen waardoor Van Hanegem direct weer zijn medewerking aan het voetbalprogramma opzegde. Dat is nu uitgepraat waardoor de oud-voetballer weer op regelmatige basis aan tafel bij Voetbal International aanschuift.