Asus Transformer Prime krijgt ICS op 12 januari

De Asus Transformer Prime wordt op 7 januari gelanceerd in Nederland maar zal dan nog niet over Android 4 beschikken. Nu is bekend geworden dat Android Ice Cream Sandwich beschikbaar komt op 12 januari.

Tegelijk met de update naar Ice Cream Sandwich wordt ook de bootloader ontgrendeld. Op de Amerikaanse markt is de Prime al uit en kreeg nogal wat kritiek op het feit dat de bootloader vergrendeld is zodat er geen andere besturingssystemen op geïnstalleerd kunnen worden.

Een ander punt van kritiek is de GPS-ontvangst die soms wat te wensen zou overlaten. Tweaktown schrijft dat Asus de oorzaak legt bij het metalen unibody design waardoor de GPS-ontvangst soms niet optimaal is. Het zou dan ook niet als een professioneel GPS-apparaat moeten worden gezien. Asus besloot daarop de GPS-functie niet meer in de specificaties en marketinguitingen te gebruiken. Asus heeft al een update uitgebracht om de GPS-prestaties te verbeteren en ook de focus van de camera en de responsiviteit van het touchscreen wordt met de update verbeterd.

Asus heeft een klacht van speelgoedfabrikant Hasbro aan de broek maar dat heeft geen invloed op de introductie van de Transformer Prime in Nederland.

[Via: Tweaktown]