IE6 sterft uit

Het gaat goed met Microsoft, veel gebruikers stappen af van Windows XP en IE6. En dat is precies wat Microsoft wil.

Microsoft is al een tijd bezig om IE6-gebruikers over te laten stappen naar een nieuwere browser omdat de veiligheid van IE6 nu te wensen overlaat. Maar waar de XP-gebruikers overstappen naar Windows 7, ziet Microsoft het totale aandeel van IE dalen, voornamelijk ten gunste van Chrome zoals al uit eerdere cijfers bleek.

Wereldwijd gebruikt nog 1,8% van alle internetters. In Europa is het aandeel al nihil, de browser wordt vooral nog in AziŽ gebruikt. IE6 verscheen kort na de komst van XP en is daardoor ook al weer 10 jaar oud. Doordat veel gebruikers nu van XP overstappen naar Windows 7 heeft dit ook meteen effect op het aandeel IE6 dat vooral op XP wordt gebruikt. Deze gebruikers kunnen bijvoorbeeld ook volledig gebruikmaken van de nieuwe timeline-functie in Facebook die vanaf IE8 te gebruiken is.

Op de browsermarkt is IE nog steeds het grootst met 38% maar dat is alle versies van IE bij elkaar. Wanneer het om de populairste browser gaat, dan is Google's Chrome het grootst (27%), IE8 komt daarachter met 22%.

[Via: BGR]