John de Mol weet niet meer hoe tankstation werkt


John de Mol is zo ver verwijderd van de gewone wereld, dat hij niet eens meer weet hoe een tankstation werkt. Dat bekent de mediatycoon in VARAgids. De Mol besefte zich dat toen hij een nieuwe auto kocht. “Drie weken later reed ik met mijn raampje open, hoorde ik een vreemd geluid. Bleek ik een diesel te hebben gekocht. Gelukkig tank ik nooit, anders had ik er vast benzine ingegooid. Ik ben al 15 jaar niet bij een tankstation geweest. Ik zou waarschijnlijk niet eens meer weten hoe het moet.“

Het maakt De Mol niet veel uit welke auto hij rijdt. “Ik rij een Mercedes, maar vraag me niet welk type. Ik moest een nieuwe en omdat ik er geen verstand van heb, regelde iemand voor mij een paar auto’s om in proef te rijden. Ik zag een advertentie van die Mercedes en zei: ‘Laat me die ook maar zien.’ Na dat ritje wilde ik hem houden. ‘Dan gaan we die voor u bestellen’, zei de dealer. ‘Nee, déze houd ik’, zei ik.”

Onderhandelen over de prijs doet De Mol wel. “Je kunt mij niet kwaaier krijgen dan te denken: oh, het is De Mol, voor hem maakt het tóch niet uit. Ik hoef geen korting of speciale behandeling, maar ik weiger te veel te betalen omdat ik geld genoeg heb.”

Tanken is niet het enige wat het persoonlijk personeel van De Mol doet. “Ik sport ook minimaal twee keer per week. Met een personal trainer, in mijn eigen gym aan huis. Vroeger at ik onderweg vier zakken chips en twee Marsrepen. Nu wordt hier bij Talpa door een kok voor me gekookt.”

Koketteren met zijn rijkdom wil De Mol niet. “Ik rijd nog steeds niet in een Ferrari Testarossa GTI, ik heb niet 17 huizen over de hele wereld. Mijn enige afwijking is dat ik 25 spijkerbroeken in de kast heb hangen. Dat is misschien wat veel.“