Schaatsen Essent ISU EK Allround op Ned1 en Radio1


Nederland komend weekend zich opmaken voor een EK allround. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 januari treffen de Europese schaatstoppers elkaar op de historische ijsbaan in het stadspark Varosliget in Boedapest. De NOS is erbij en doet rechtstreeks verslag op Nederland 1 en via de publieke zender Radio 1.

In extra tv-uitzendingen van NOS Studio Sport zijn de verrichtingen van de schaatsers rechtstreeks op Nederland 1 te volgen. Het commentaar bij de ritten wordt verzorgd door Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman.

Presentator Mart Smeets is in het ijsstadion in de Hongaarse hoofdstad met Rintje Ritsma en Anni Postma-Friesinger, die met hem de ritten analyseren. Verslaggevers Bert Maalderink en Erik van Dijk zijn eveneens ter plaatse om reportages en interviews te maken.

Radio1
De publieke muzien- en nieuwszender Radio 1 blijft natuurlijk niet achter: NOS Langs de Lijn-commentator Sebastiaan Timmerman zorgt voor live verslagen tussen 16.00 en 19.00 uur. Hij wordt bijgestaan door voormalig wereldkampioen sprint Erben Wennemars, die bij de radio zijn rentree maakt als co-commentator. Verslaggever Steven Dalebout maakt interviews voor de radio. De nabeschouwing van de eerste dag in NOS Langs de Lijn is van 22.00 tot 23.00 uur.

Zaterdag en zondag is Langs de Lijn te horen van 12.15 tot 18.00 uur. De nabeschouwing in NOS Langs de Lijn is van 19.00 tot 23.00 uur. [RadioWereld.NL]