Landelijke en regionale omroepen berichten over stormNederland wordt sinds gisteren geteisterd door een storm. Regenval en een uit een bepaalde hoek afkomstige wind zorgen er zo goed als zeker voor dat op sommige plekken in Nederland de voetjes niet droog gehouden kunnen worden.

Regionale omroepen in provincies waar men met problemen door de storm te maken krijgt zullen vandaag via televisie, radio en internet extra aandacht aan de gevolgen van de storm besteden. Daarbij wordt ook de meest actuele stand van zaken gegeven en zullen wanneer het nodig is ook extra uitzendingen verzorgen. Naast de regionale omroepen besteden ook landelijke omroepen vandaag veel aandacht aan de wateroverlast die door de storm kan ontstaan. Zo heeft RTL Nieuws op haar internetsite een liveblog waar van minuut tot minuut alle vrijgekomen informatie over de wateroverlast wordt geplaatst. Ook de NOS houdt op haar internetsite NOS.nl met diverse artikelen en overzichten de actuele stand van zaken bij.

Op televisie zullen landelijke omroepen in diverse journaaluitzendingen ook visueel over storm en wateroverlast berichten. Daarbij zijn de journaalcarrousel op Nederland 1, het digitale themakanaal Journaal 24 en de commerciële tv-zender RTL Z – onderdeel van RTL 7 – de meest belangrijke.

Door de storm die over Nederland raast en de daarbij behorende regenbuien kan op enkele plaatsen in Nederland wateroverlast gaan ontstaan. De kans op wateroverlast wordt in de loop van de middag nog erger worden. Het KNMI voorspelt namelijk dat de wind vanmiddag naar het noordwesten kan draaien. Daarbij is er langs de kust kans op een noordwesterstorm. De KNMI noemt deze situatie ongunstig. Op dit moment lijken de problemen het grootst te zijn in het Groningse Tolbert waar inmiddels is gestart met evacuatie. Ook de historische binnenstad van de Zuid-Hollandse gemeente Dordrecht moet rekening met deels ondergelopen straten houden. Daar is men sinds vannacht al begonnen met het verspreiden en leggen van zandzakken.