Nieuwsuur met extra uitzending Eurocrisis


De Eurocrisis duurt nog altijd voort en terwijl ook Nederland in letterlijke zin het water tot aan de lippen staat, is dit voor de actualiteitenrubriek Nieuwsuur reden om een extra uitzending aan de financiŽle crisis te wijden.

Ondanks dat het Een speciale Nieuwsuur-uitzending met in de hoofdol Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank is daarom op Nederland 2 te bekijken. De uitzending is na de reguliere uitzending om 22.45 uur te zien op Nederland 2. Dringende vragen die burgers bezighouden, komen aan bod zoals: waarom is de euro nog steeds goed voor ons? Is terugkeer naar de gulden geen beter idee? Wat betekent de eurocrisis voor u persoonlijk, voor de waarde van uw huis, voor uw baan, voor uw pensioen?

Behalve met Klaas Knot praat Nieuwsuur met een aantal bezorgde ondernemers, zoals Niall Ferguson; hij doceert financiŽle geschiedenis in New York en doet onderzoek in Oxford en aan Harvard, en met Syp Wynia, columnist voor Elsevier en Mathijs Bouman, econoom en columnist voor het Financieele Dagblad.