Ex-MTV-veejay Damien Fahey van KIIS FM naar My FM

Voormalig MTV-veejay Damien Fahey is overgestapt van 102.7 KIIS FM naar zusterstation 104.3 My FM (KBIG) in Los Angeles. Sinds donderdag 5 januari presenteert hij het blok tussen 10 en 15 uur op de popzender. Fahey volgt Kari Steele op, die vorig jaar vertrok naar KOST 103.5.

Damien Fahey (31) deed zijn eerste radio-ervaring al op 15-jarige leeftijd op bij de popzender 94.7 WMAS in Springfield, Massachusetts, waar hij als parttime deejay aan de slag ging. Vier jaar later, in 1999, verhuisde de deejay naar de hitzender Kiss 108 (WXKS) in Boston, waar hij een programma in de avond kreeg.

Echt bekend werd Fahey als veejay bij MTV. Van 2002 tot en met 2008 presenteerde hij bij de muziekzender het programma ‘Total Request Live’, ook wel TRL genoemd. Fahey volgde destijds overigens Carson Daly op, de huidige ochtenddeejay van Amp Radio (KAMP).

Na jaren afwezigheid op de radio begon het toch weer te kriebelen bij Fahey. Daarom mocht hij in 2010 een keer een proefprogramma op KIIS FM maken. Dit beviel zo goed , dat de voormalig MTV-veejay het deejayteam van KIIS kwam versterken. Fahey was de afgelopen twee jaar vooral in het weekend en als invaldeejay te horen op de hitzender.

Enkele weken geleden was Fahey opeens als invaller te horen op My FM, eveneens in Los Angeles. Deze week werd bekend dat hij de overstap maakt van KIIS naar My FM. Sinds donderdag 5 januari is Fahey elke werkdag tussen 10 en 15 uur te horen op de popzender. Hij volgt hiermee Kari Steele op, die vorig jaar augustus vertrok naar de softpopzender KOST 103.5.

Met een marktaandeel van 3,5% staat My FM momenteel op de zevende plek bij de luistercijfers van Los Angeles. [RS/Radio.NL]