Wie Is De Mol? trekt in HD miljoenenpubliek


De AVRO is het nieuwe seizoen van haar populair tv-programma Wie Is De Mol? gestart men een kijkcijferrecord. Het programma wist nooit eerder meer dan 2 miljoen kijkers aan zich te binden en was netjes in native HD te zien.

Het is voor de eerste keer dat de presentatie van Wie Is De Mol? in handen van Art Rooijakkers ligt. De jaren daarvoor lag de presentatie in handen van Pieter Jan Hagens die op zijn beurt het stokje van Angela Groothuizen overnam. Rooijakkers was overigens de winnaar van de vorige editie van Wie Is De Mol? dat op zijn hoogtepunt 1,9 miljoen kijkers wist te bereiken. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen – die gisterenavond op Nederland 1 te zien was – volgden maar liefst 2,1 miljoen tv-kijkers.

Wie via het HD-kanaal Nederland 1 HD keek kan dit programma in native HD-kwaliteit zien. Waarbij opviel dat het om hele goede HD-opnamen ging waarbij de mooie natuur van IJsland perfect tot zijn recht kwam. Het kijkcijfer succes van Wie Is De Mol? zet daardoor druk om andere publieke- en commerciële omroepen in Nederland om meer aandacht aan het produceren van eigen producties en series in native HD-kwaliteit te besteden. Het kwaliteitsverval met opgewaardeerde SD programma’s is namelijk in vrijwel alle gevallen groot te noemen. Nu een grote groep Nederlanders bij programma’s als Wie Is De Mol? worden verwend met echte HD-kwaliteit wordt ook bij meer mensen het verschil tussen opgewaardeerd SD en HD steeds meer duidelijk.

De komende weken is Wie Is De Mol? elke donderdagavond vanaf 20.30 uur op Nederland 1 en in native HD op Nederland 1 HD te zien.