'Add-ons standaard compatibel met Firefox 10'

Mozilla gaat zorgen dat alle add-ons voor Firefox standaard compatibel zijn met Firefox 10. Dat moet een eind maken aan plugins die niet meer werken als er een nieuwe versie uitkomt.

Op deze manier moet er een eind komen aan meldingen over incompatibele plugins, stelt Mozilla's Add-on community manager Amy Tsay in een blogpost . "Dankzij default compatibiliteit zou je minder meldingen moeten zien van add-ons die niet werken."

Standaard goedgekeurd
Omdat Mozilla sinds vorig jaar werkt met releases die elkaar sneller opvolgen is er minder tijd voor ontwikkelaars om hun plugins te checken. Voorheen moesten alle ontwikkelaars hun add-on controleren op fouten voordat deze mee kon naar de nieuwe browserversie. Vanaf Firefox 10 zullen plugins standaard als compatibel worden aangeduid.

Om te zorgen dat plugins direct mee kunnen naar versie 10 van de browser roep Mozilla ontwikkelaars op hun add-ons te testen met behulp van de Add-on Compatibility Reporter. Die programma geeft developers de mogelijkheid hun plugin te testen en, indien nodig, een bugreport in te dienen bij de browsermaker.