Roelvink vindt Voice-talenten ongeschikt voor Songfestival

Dries Roelvink baalt ervan dat hij niet is gekozen voor het Nationaal Songfestival. Dat zegt de zanger in Shownieuws. De wél geselecteerde artiesten vindt hij ongeschikt. “Het zijn mensen die aan een talentenjacht hebben meegedaan en daarna niet echt een eigen carrière hebben kunnen opbouwen. Ze hebben niet de grote hits gescoord, zijn niet heel succesvol geweest, en die gaan we nou weer mee laten doen aan het Nationaal Songfestival. Daar kun je vraagtekens bij zetten“, meldt hij.

Vier van zes kandidaten zijn afkomstig van The Voice of Holland, het succesnummer van Songfestival-producent John de Mol. “Het is nu een beetje voorgekookt. Zo voelt het aan. Dan kun je zeggen: waar hebben we nu al die moeite voor genomen om een liedje te bedenken, een liedje in te zenden. Je bent enthousiast, je gooit het in de TROS-bus en na een aantal weken hoorde ik dat het wel eens allemaal mensen uit The Voice zouden kunnen zijn.”

Antje Monteiro blijft ook beteuterd achter. “Als je van tevoren weet dat ze al in een bepaalde richting zoeken – want als je van de zes liedjes vier Voice-kandidaten uitzoekt, is dat zo – dan was de kans voor ons allen die niet hebben meegedaan aan The Voice redelijk klein.”

Een andere inzender, Ben Cramer, kan er mee leven. “Ik had alleen gehoopt dat ze ook als tegenstelling voor de jongeren, ook de ouderen er tussen zouden doen.”