Hans Teeuwen vindt Astrid Joosten slim

Hans Teeuwen vindt het slim van Astrid Joosten dat ze zich nooit heeft verzet tegen de pikante grappen die hij over haar maakte in zijn theatershow Spiksplinter, zaterdag op tv bij RTL 4. Dat zegt de cabaretier in VARAgids. Teeuwen portretteert Joosten als een ordinaire del die de buurt terroriseert waar hij net is komen wonen. “Shownieuws had Astrid Joosten gevraagd wat ze ervan vond. Ze zei dat ze er de lol wel van inzag, wat ik erg sportief van haar vind. Het is ook de slimste reactie“, zegt hij.

Als je er moeilijk over gaat doen, maar je het groter dan het is, weet Teeuwen. “Ik begrijp inmiddels ook perfect waarom het Koninklijk Huis zich indertijd in stilzwijgen hulde over die sketch in mijn vorige show waarin ik Hare Majesteit seksueel stimuleer: als ze wel hadden gereageerd, dan zou dat fragment eindeloos zijn herhaald op televisie, en dan zouden ze wellicht ook hebben moeten specificeren welke zinsnede ze nou precies zo aanstootgevend vonden.”

“Maar goed, recht om te klagen heeft Astrid Joosten niet. Astrid Joosten is iemand waar nou eens helemaal níets op aan te merken valt: dan vraag je er zelf om, natuurlijk.”

Spiksplinter is om 21.00 uur te zien op RTL 4, direct na The Voice of Holland.